Historie Senefelder Misset

Ons verleden is al even rijk als ons portfolio en heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn: een fullservice grafisch dienstverlener en drukker van tijdschriften, (reis)brochures en catalogi. De historie van Senefelder Misset in vogelvlucht:

Back in the days…

In 1873 richtte de 24-jarige Cornelis Misset een handelsdrukkerij in de Grutstraat in Doetinchem op. De eerste hoogdrukrotatiepers werd in 1899 in gebruik genomen. Enkele jaren later werd Misset een naamloze vennootschap: NV Nederlandsche Drukker- en Uitgeversmaatschappij ‘C. Misset’ Doetinchem. In 1925 werd de eerste offsetpers aangeschaft, een paar jaar later gevolgd door de eerste diepdrukrotatiepers.

Nieuw pand

Halverwege de jaren tachtig nam Misset het nieuwe bedrijfspand op het industrieterrein De Huet in Doetinchem in gebruik en werd het bedrijf technologisch up-to-date ingericht. Het machinepark werd in 2006 uitgebreid met een 16-pagina pers (Polyman). Al snel bleek dat er te weinig ruimte was en dat uitbreiding van het bedrijfspand nodig was.

Uitbreiding

In 2008 breidde Senefelder Misset daarom uit met maar liefst 5.500 m2 extra ruimte voor de afdeling Nabewerking. In het machinepark werd een garenloos bindstraat opgenomen. In 2009 werden de 16- en 32-pagina drukpersen vervangen door een 64-pagina drukpers.

Dock35

In 2016 werd Dock35 opgericht. Dock35 richtte zich op alle niet-drukwerk gerelateerde activiteiten binnen de Senefelder Groep. Dock35 bestond uit de bedrijven X-Media Solutions, PSH Media Sales, NextGen Publishers en Dock35 Marketing. PSH Media Sales verzorgde ruim veertig jaar de advertentieverkoop en acquisitie voor media van derden. Onder de vlag van NextGen Publishers werden 25 jaar lang uitgeverijen en brancheverenigingen ondersteund met uitgeefadvies en bladmanagement. Ook werden eigen titels uitgegeven.

Nieuwe koers

In april 2019 werd bekend dat Senefelder Misset en Dock35 Media een nieuwe toekomst kregen onder de vlag van de Rotterdamse investeerder Shatho Beheer.