Opleidingen

Opleiding Technisch operator drukkerij en nabewerking

Voordat je aan de opleiding Technisch operator begint, werk je eerst een tijdje mee op de afdeling nabewerking of in de drukkerij om te kijken of er van beide kanten een klik is. Als die klik er is en jij laat ons jouw talent  zien, dan gaan wij graag met jou verder waarbij je wordt opgeleid tot zelfstandig operator! Deze opleiding wordt volledig door ons gefaciliteerd en betaald!

Theorie en praktijk

De opleiding tot zelfstandig operator duurt ongeveer anderhalf jaar. De theorie van de opleiding volg je (meestal bij ons in het bedrijf) en wordt verzorgd door het GOC, het centrum voor advies, training en onderzoek voor de creatieve sector. De praktijk leer je op de werkvloer middels training on the job.  Een groot aantal medewerkers is speciaal opgeleid tot praktijkbegeleider zodat zij jou alles kunnen leren en je goed kunnen begeleiden.

Modules opleidingen

De opleiding bestaat uit drie verschillende modules. De eerste basismodule bevat algemene theorie en is gericht op zowel de drukkerij als de nabewerking. Vanaf de tweede module, te weten die van Machineoperator, wordt de opleiding gesplitst en worden de specialisaties voor de drukkerij of de nabewerking gevolgd.

Opleidingen Senefelder Misset

Drukkerij en Nabewerking (basis)

  • basisoperator (3 dagen)

Nabewerking

  • machineoperator (5 dagen)
  • technisch operator (5 dagen)

Drukkerij

  • machineoperator (4 dagen)
  • technisch operator (12 dagen)

 

 

 

Basisoperator

Als Basisoperator voer je op een verantwoorde manier de basiswerkzaamheden uit ter ondersteuning van het productieproces.

Machineoperator

Als Machineoperator ben je in staat om de basisinstellingen uit te voeren voor een nieuwe order en ga je op correcte wijze om met de in het proces toegepaste materialen en variabelen.

Technisch operator

Als Technisch operator ben je in staat om zelfstandig de machine in te stellen, het productieproces te starten en de order te produceren met de daarbij behorende kwaliteit en kwantiteit. Ook ben je in staat om op adequate wijze technische problemen te signaleren en op te lossen.

Doorgroeimogelijkheden Nabewerking

Als je nog geen ervaring hebt in het grafische vak of je hebt nog geen ervaring als operator opgedaan, dan start je op de afdeling nabewerking als 3e operator. Vind je het leuk, heb je meer in je mars en wil je graag meer leren? Dan kun je doorgroeien naar 2e operator en vervolgens naar 1ste operator, waarbij  je leiding geeft aan een machine. Indien je al ervaring hebt in het grafische vak of je hebt elders ervaring opgedaan als (proces) operator, dan maken wij voor jou een passend opleidingsplan.

Doorgroeimogelijkheden Drukkerij

Werk je bij een van onze offset rotatiepersen, dan begin je als je geen ervaring hebt als C-operator. Daarna kun je, na het behalen van de opleiding, doorgroeien naar B-operator en vervolgens naar A-operator. In die laatste functie geef je leiding aan de pers.

Ervaren medewerkers stromen vaak in op het niveau van 2e operator dan wel B-operator of soms zelfs 1ste operator. Ambieer je een van deze functies? Kijk dan snel bij onze vacatures.

Wil je graag leiding geven en lijkt een functie als Assistent teamleider je wel wat?  Of wil je leiding geven aan een ploeg? Ook hiertoe zijn mogelijkheden. Houd hiervoor onze vacatures in de gaten.