Logistiek

Nadat uw uitgave van de pers rolt is het tijd voor de verzending. Dagelijks verwerkt onze afdeling Mailing Support duizenden adressen zodat uw lezers de uitgave op de juiste wijze ontvangen. De afdeling Logistiek zorgt voor een correcte aanlevering richting verschillende distributiekanalen zoals losse verkoop, huis-aan-huisverspreiding en postale verzending.

Pakketpost

Het versturen van drukwerk in dozen of (folie)pakketten is voor ons geen probleem. Wij versturen jaarlijks meer dan 150.000 pakketten met pakketpost. Zelfs verzending van uw magazines naar het buitenland kunnen wij voor u regelen.

Known Consignor

Om internationale klanten van dienst te zijn, zijn we gecertificeerd Known Consignor. Dit betekent dat onze expeditie is uitgericht met een interne douanecontrole, bekend bij en erkend door de douane en Marechaussee.

Inkjetlijn

We hebben geïnvesteerd in een inkjetlijn om tijdens het hechten op de Ferag hechtmachine, de snelste hechtmachine in ons machinepark, op hoge snelheid te kunnen adresseren op de cover. Op de Ferag worden katernen en de cover aan elkaar gehecht en wordt het product schoon gesneden. Na het zogenaamde afgiftestation zit nu een extra tussenband met verschillende modules waardoor de producten uit elkaar worden getrokken en helemaal vrij komen te liggen. Vervolgens worden de NAW-gegevens in lijn op de cover geprint door middel van een inkjet printer.

Hoge oplages

De inkjetlijn wordt vooral gebruikt voor grote titels met hoge oplages. We kunnen tot 25.000 exemplaren per uur inkjetten. Er zit bovendien een keerband in de inkjetlijn, waardoor er op zowel de voor- als achterkant kan worden geadresseerd. Een nieuw camerasysteem aan het eind van de lijn leest of de gegevens op de juiste plek zijn gedrukt en beoordeelt de printkwaliteit.