Verhalen medewerkers

FRANK ROUGOOR

‘Je moet niet bang zijn om vieze handen te krijgen’

Leer Senefelder Misset beter kennen door de ervaringen van onze medewerkers

Naam

Frank Rougoor

Leeftijd

48

Functie

Assistent-teamleider

Lees het verhaal van Frank

‘Je moet niet bang zijn om vieze handen te krijgen’

Frank Rougoor (48) had vijf jaar bij de Koninklijke Luchtmacht gezeten toen hij in 1998 via het uitzendbureau bij Senefelder Misset aan de slag ging. Een jaar later werden twee nieuwe persen geïnstalleerd. Om de machines te bedienen waren twaalf nieuwe drukkers nodig. Frank had er wel oren naar om drukker te worden en volgde een opleiding tot B-drukker en werd later A-drukker. Sinds dit jaar is hij assistent-teamleider in de rotatiedrukkerij. Een functie waarin hij nog veel kan leren, zegt hij.

“Voordat ik in dienst ging – toen bestond de dienstplicht nog – heb ik de LTS C/D Grafisch gedaan. Aan het eind van mijn dienstplicht kon ik vier jaar bijtekenen bij de Koninklijke Luchtmacht, en dat heb ik toen gedaan. Na vijf jaar vond ik het wel leuk geweest en ben ik via het uitzendbureau bij Senefelder Misset terechtgekomen. Ik ben begonnen als leerling-drukker. Toen er een jaar later twee nieuwe persen kwamen, vroegen ze of ik geïnteresseerd was om drukker te worden. Dat wilde ik wel. De opleiding duurde destijds twee jaar. De opleiding van toen zag er anders uit dan nu: een keer in de twee weken kwam er een docent langs in de drukkerij, de rest van de tijd leerde je al werkend in de praktijk.

Sinds dit jaar ben ik naast offset-rotatiedrukker ook assistent-teamleider. We werken met drie teams, elk bestaande uit zo’n vijftien à zestien man, waarmee we in een drieploegendienst werken. Op sommige dagen worden de ploegen in tweeën gesplitst. Splitdiensten noemen we dat. Op die dagen ben ik verantwoordelijk voor een van die twee ploegen. Ik groei nog altijd in mijn nieuwe functie. Het drukproces zelf beheers ik wel, maar hoe je omgaat met andere partijen, collega’s en andere afdelingen is een leerproces. Gelukkig kun je hiervoor bij Senefelder een hoop cursussen volgen. Als je wilt en het kunt, zijn er hier altijd wel mogelijkheden en kansen om bij te leren en je te ontwikkelen. Zo heb ik naast een opleiding tot offset-drukker ook een opleiding gedaan tot praktijkbegeleider, heb ik mijn heftruckrijbewijs gehaald, ben ik BHV’er en heb ik onlangs een training ‘leidinggeven’ gevolgd.

Er is in de loop der tijd veel veranderd. Toen ik begon maakte ik kleuren met de hand. Nu wordt alles aangestuurd door computers en ben ik meer een proces operator. Dat doet niets af aan het plezier in mijn werk. Ik vind het nog steeds leuk om elke dag samen met collega’s van een stuk papier een mooi gevouwen katern te maken. Tuurlijk, we zijn een productiebedrijf, maar het is toch anders dan in een fabriek. Geen dag is hetzelfde. De sfeer tussen de collega’s is leuk en het geeft een goed gevoel om samen een product te maken. Je kunt het ook niet alleen, je moet het echt samen doen. Daarom is goede communicatie en afspraken maken heel belangrijk. Iedereen weet waar hij aan toe is en wat zijn taakomschrijving is. En dat moet ook, want op die manier kun je ook eens iemand ergens op aanspreken. Daar leer je weer van.

Net als toen ik begon hebben we ook nu weer grote behoefte aan nieuwe drukkers. Wil je hier komen werken, dan moet je niet bang zijn om vieze handen te krijgen. Letterlijk, want je werkt met machines vol inkt. De eerste keer dat ik die rotatiepers van vijftig meter lang zag, vond ik ook overweldigend. Je moet zo’n machine echt helemaal van binnen en van buiten, stukje voor stukje, willen leren kennen. Maar je zult zien dat het je steeds beter afgaat. Wij staan in elk geval te popelen om gemotiveerde mensen die wat willen en wat kunnen, te verwelkomen.”

Het sollicitatieproces van Senefelder Misset

1
Solliciteer
Binnen 2 werkdagen kan je van ons een reactie verwachten. Wij begrijpen dat je graag wil weten waar je aan toe bent.
2
Samen in gesprek
Als wij denken dat jij bij Senefelder Misset past, dan nodigen wij jou uit voor een gesprek.
3
Een match!
Als er een match is dan kan je, na het ondertekenen van jouw contract, aan de slag bij Senefelder Misset!