Senefelder Misset verkrijgt status Known Consignor

Na een succesvolle audit door de Marechaussee heeft Senefelder Misset de status Known Consignor toegekend gekregen. Dit betekent dat we voor internationale magazines als Time Magazine, Fortune en International New York Times – titels die voornamelijk middels luchtvracht worden verspreid – vanaf nu de douanecontrole intern kunnen doen en voor de douane en Marechaussee bekend verzender zijn.

Om het certificaat voor Known Cosignor te verkrijgen, moesten we als bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is de expeditie ingericht als luchtvrachtgebied. Er is een permanent hekwerk geplaatst en het gebied is voorzien van camerabewaking.

Speciale opleiding Known Consignor

Op het moment dat een van de genoemde internationale titels wordt geproduceerd dan wel pallets met daarop een van deze magazines in het luchtvrachtgebied aanwezig zijn, is de expeditie uitsluitend toegankelijk voor medewerkers Luchtvracht. Dit zijn medewerkers van Logistiek, Ordermanagement, TD en Timing. Allen hebben een speciale opleiding gehad en zijn gecertificeerd voor het verwerken van luchtvracht. Ook is hun toegangspas uitgebreid met een vingerafdruk. Zo wordt gewaarborgd dat niemand anders met deze pasjes naar binnen kan.

Status versnelt verwerkingsproces

Bij het verkrijgen van het Known Consignor certificaat heeft Senefelder Misset ondersteuning gekregen van ondernemersvereniging EVO. “Met de Known Consignor status versnellen we het verwerkingsproces doordat er een stap in het proces verdwijnt”, zegt Ronald van Rossum, directeur van Senefelder Misset. “Dit is voor onze klanten ook financieel aantrekkelijk. Voor Senefelder Misset zelf was het proces naar de status toe ook van toegevoegde waarde. Je dient een heel gedegen veiligheidsanalyse van je bedrijf uit te voeren. Iets wat zeker leerzaam is geweest.”