Senefelder refurbisht bureaustoelen samen met THO

Waarom nieuw kantoormeubilair kopen als het bestaande meubilair nog voor 90% goed is? Dat vroegen we ons bij Senefelder ook af. We hadden namelijk een grote partij bureaustoelen die op het eerste gezicht toe waren aan vervanging, maar in werkelijkheid nog grotendeels goed functioneerden. Intrinsiek gemotiveerd om zo veel mogelijk producten te hergebruiken,  gingen we op zoek naar een geschikte oplossing. Hoe en waar we die vonden, leest u hier.

Samen met THO, specialist in de in- en verkoop van tweedehands en refurbished kantoormeubilair, zijn we een duurzame samenwerking aangegaan. Toen de vraag rees of we de bureaustoelen moesten vervangen of niet, was het contact met THO snel gelegd. Samen hebben we gezocht naar de meest milieuvriendelijke oplossing, waarbij het renoveren van de bureaustoelen de voorkeur had boven het aanschaffen van nieuwe producten. We hebben grondig gekeken naar wat er nodig was om elke stoel weer in nieuwstaat te brengen.

Bureaustoelen gered
Na een inventarisatie van in totaal 99 bureaustoelen bleken negen stoelen een technische opknapbeurt nodig te hebben. Van 36 stoelen waren de zittingen kapot of versleten; deze zijn voorzien van een nieuwe zitting door de stoffeerderij van THO. Het merendeel van de stoelen (63) had alleen een dieptereiniging nodig om de zitting er weer als nieuw uit te laten zien. Alle 99 bureaustoelen konden dus worden gered van vervanging.

Beschermlaag
Om ervoor te zorgen dat de stoelen nog jarenlang meegaan, zijn de stoelen behandeld met een speciaal reinigingsmiddel. Deze beschermlaag staat garant voor vijf jaar lang hygiënisch schone bureaustoelen. Dankzij het meegeleverde schoonmaakmiddel kunnen werknemers eventuele vlekken op de zitting, zoals koffie-, pen- of voedselvlekken, heel makkelijk verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de beschermende laag. Door te kiezen voor het refurbishen van onze stoelen in plaats van nieuwe stoelen te kopen, hebben we grote hoeveelheden grondstoffen bespaard en CO2-uitstoot voorkomen.

Meer weten over het refurbishing proces? Lees de volledige blog van THO en ontdek hoe we samen duurzaamheid omarmen.