Verhalen medewerkers

ERIK RITZER EN JEROEN OVERMAAT

‘Als je leergierig bent, dan zit je hier goed’

Leer Senefelder Misset beter kennen door de ervaringen van onze medewerkers

Niemand kan beter vertellen hoe het is om bij Senefelder Misset te werken dan onze eigen mensen. Ze delen hier hun ervaringen op de werkvloer, ieder vanuit hun eigen expertise.

Naam

Erik Ritzer en Jeroen Overmaat

Leeftijd

35 en 38

Functie

Medewerkers Technische Dienst

Lees het verhaal van Erik en Jeroen

‘Als je leergierig bent, dan zit je hier goed’

Werken bij Senefelder Misset is nooit saai, zeggen Jeroen Overmaat (38) en Erik Ritzer (35). Beiden werken sinds een paar jaar bij de Technische Dienst van het bedrijf. Ze onderhouden het machinepark en draaien mee in de storingsdienst. ‘Al loop je hier al vijftien jaar rond, dan nog ben je niet uitgeleerd.’

Jeroen, die een mechanische achtergrond heeft, werkt sinds augustus 2020 bij Senefelder. “Ik heb daarvoor bij een leerlooierij in Lichtenvoorde gewerkt. Na een bedrijfsovername had ik het hier echter wel gezien.” De coronacrisis maakte solliciteren volgens Jeroen wat lastig. Via een uitzendbureau kwam hij bij Senefelder terecht. “Al snel kreeg ik een jaarcontract aangeboden. Zo’n acht maanden later is mijn contract omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.”

Zzp’er
Jeroens collega Erik trad een half jaar later fulltime in dienst. Fulltime bij Senefelder betekent: een 36-urige werkweek. “Vrijdagochtend werk ik niet, dan ben ik thuis voor de kinderen”, zegt Erik. Voordat hij in dienst kwam, werkte Erik twee dagen per week als zzp’er bij Senefelder. “Dat was in het begin van de coronacrisis. Omdat ik meer de software- en automatiseringskant op wilde, ben ik begonnen met een hbo-opleiding Industriële automatisering. Het probleem was alleen dat in die bedrijfstak geen plek was voor beginners, bedrijven waren juist op zoek naar ervaren mensen. Waarop ik besloot om te blijven doen wat ik deed.

Ergens bij horen
Erik, die een achtergrond heeft in elektrotechniek en werktuigbouwkunde, draaide voornamelijk mee in de storingsdienst, om gaten op te vullen in onder meer de zomerperiode. “Daar was ik op een bepaald moment wel een beetje klaar mee. Ook merkte ik dat ik het miste om in een team te werken. Het gevoel om ergens bij te horen. Natuurlijk heb je als zzp’er goed contact met collega’s, maar als je niet meer nodig bent, is ook dat contact weg.”

Plek in loondienst
Zijn vakantie heeft hem aan het denken gezet. “Ik merkte dat ik echt zin had om weer bij Senefelder aan de slag te gaan. Ik heb toen bij de teamleider van de Technische Dienst aangegeven dat als er plek was, ik wel in dienst zou willen komen.” Die plek kwam een aantal maanden later, in januari 2021. Zijn hbo-opleiding heeft Erik nog wel afgemaakt. “Een extra papiertje kan nooit kwaad. En automatiseren vind ik nog steeds leuk. Maar ik heb hier voorrang aan gegeven.”

Collegialiteit bij storingsdienst
Jeroen en Erik hebben het allebei erg naar hun zin bij Senefelder. “Het is een mooi bedrijf, waar iedereen gelijk is aan elkaar”, zegt Erik. “Vergeleken met andere bedrijven staat Senefelder qua werksfeer voor mij op nummer één. Iedereen heeft wat voor elkaar over.” Een goed voorbeeld is volgens hen de collegialiteit bij de storingsdienst. Jeroen: “Alle medewerkers krijgen eens per week een dag en eens in de zes weken een weekend de telefoon mee naar huis. Is er een storing, dan kun je gebeld worden, ook ’s nachts. Dat gebeurt natuurlijk niet altijd, maar je moet er wel rekening mee houden. Is er een storing, dan sta je er niet alleen voor.”

Nooit uitgeleerd
De techniek waar ze dagelijks mee werken, vinden ze uitdagend. “We hebben te maken met alle facetten van techniek, zowel mechanisch als elektrisch. Er zijn veel verschillende machines met allemaal kleine onderdelen die heel precies zijn afgesteld”, zegt Erik. Ook elektrisch noemen ze de techniek complex. Erik: “Je hebt te maken met veel fabrikanten. Het is altijd weer een puzzel: hoe hebben ze iets bedoeld? Je kunt hier vijftien jaar rondlopen en nog steeds niet uitgeleerd zijn.” Jeroen sluit zich hierbij aan. “Ik verwonder me altijd over de techniek. Ik vind het bijzonder hoe snel de ontwikkelingen gaan. Natuurlijk zit er een vorm van routine in, maar er zijn altijd wel weer nieuwe dingen waar je mee te maken krijgt. Als je leergierig bent, dan zit je hier goed.”

Cursus Duits
Beide mannen hebben ook zelf ambities om verder door te leren. Een verdieping op koeltechniek staat bovenaan hun wensenlijstje. Erik: “Ik heb daar zelf nu nog weinig kennis van. Ik vind het wel prettig als een of twee mensen hier wat vanaf weten.” Jeroen vult aan: “Een cursus Duits zou ook van pas komen, vanwege de leveranciers van machines waar we mee te maken hebben. Bij een storing heb je vaak een Duitse persoon aan de andere kant van de lijn. Zo’n gesprek is vaak behoorlijk technisch. Dus een cursus Duits zou welkom zijn.

Het sollicitatieproces van Senefelder Misset

1
Solliciteer
Binnen 2 werkdagen kan je van ons een reactie verwachten. Wij begrijpen dat je graag wil weten waar je aan toe bent.
2
Samen in gesprek
Als wij denken dat jij bij Senefelder Misset past, dan nodigen wij jou uit voor een gesprek.
3
Een match!
Als er een match is dan kan je, na het ondertekenen van jouw contract, aan de slag bij Senefelder Misset!